Creieu que la competència d’Instagram serà Vero?

VERO santi riusJo soc dels que crec que les xarxes socials neixen, creixen i es moren i tal com li esta passant a facebook i a twitter que per mi ja tenen els seus dies comptats, més tard o més aviat li passarà a la omnipotent Instagram.

I qui serà el seu possible substitut? Dons això no ho pot saber ningú tot i que ja hi ha qui el cerca i en aquest llistat de pretendents acaba d’aterrar una xarxa social amb dos característiques diferencials vers Instagram: la cronologia i la no inclusió de publicitat.

S’auto-defineix com a  ‘True social‘ i us puc assegurar que el primer que hauran de corregir és la seva usabilitat ja que no és gens senzilla tot i que el seu aspecte si que és formalment sobri.

El cert és que els ha funcionat la seva publicitat basada en anunciar que els primers usuaris tindran un compte gratuït (en principi anunciaven que només pel primer milió d’usuaris) per sempre més i això els ha fet rebre varis milions d’altes a tot el món.

En l’apartat de difondre informació amb els demés que és bàsicament el que fa la gent en una xarxa social podem dir que és basa amb la idea de compartir principalment fotos, links, vídeos, música i, con no, la possibilitat de xatejar amb els teus contactes.

Una cosa que sorprèn és que per registrar-te no et demana fer-ho des del perfil d’una altra xarxa social sinó que es fa des del formulari de tota la vida amb les dades de sempre, evidentment i amb la possibilitat de posar-les reals o fictícies.

Els contactes per aquest motiu els has de indicar tu, des de la mateixa llista de contactes del teu mòbil o introduint-los ja que no els podem extreure d’una altra xarxa social.

La gran diferencia de VERO és que afirma que mai posaran publicitat i que es finançaran amb micro-pagaments dels usuaris; o sigui una mena de quota anual de subscripció.

Una de les frases publicitàries que utilitza aquesta xarxa social és «Veuràs el que comparteixin amb tu, quan ho comparteixin amb tu», amb clara al·lusió al fet de que per exemple a facebook ja no veus tot el que publiquen les persones que segueixes ni veuen el que tu publiques molts dels que et segueixen.

Llavors, Vero es convertirà en el substitut d’Instagram?  Jo crec que de moment no, però el que si que estic segur és que aquesta o una altra xarxa social ho acabarà sent.

En tot cas esperem que no sigui un altre bluf tipus Google+ que no ha triomfat gens tot i tindre una companyia gegantina al darrera.

Ah, i els que us doneu d’alta proveu de trobar-m’hi: “Santi Rius Casas”.