10 Tendències Tecnològiques pel 2018 segons en Santi Rius

tendencies tecnologiques 2018Ariba el 2018 i toca fer les previssions tecnològiques que més poden afectar-nos durant el 2018 i, atenen a l’experiència i l’evolució de les tecnologies, en Santi Rius, com a assessor de la Cecot i consultor de màrqueting on-line i NTIC, ens avança el que ell creu que serà més significatiu en el món tecnològic i digital:

  1. Plataformes de Conversa: s’arribaran a convertir en un objectiu bàsic en el disseny de la forma d’interacció amb l’usuari, amb l’objectiu d’assolir una comunicació més fluida i estructurada entre les persones i els dispositius, especialment el mòbil.
  2. Internet de les Coses: la domòtica evolucionarà i sorgiran assistents virtuals cada vegada més avançats i la veu es convertirà en el canal més utilitzat per interaccionar amb la tecnologia.
  3. Intel·ligència Artificial: en quan a la creació de sistemes intel·ligents que aprenguin, s’adaptin i en certes ocasions puguin actuar de forma autònoma. La manera de tractar i extreure informació de les dades també es veurà afectada. En el món de les aplicacions també veurem l’aplicació de la Intel·ligència Artificial de manera que certes activitats humanes seran reemplaçades.
  4. Realitat Virtual i augmentada: en quan als canvis en la forma que la gent utilitza per percebre i interactuar amb el món digital.
  5. Digital Twins: basat en el disseny d’arquitectures loT per cada objecte físic involucrat en un sistema i en el que es crea un bessó virtual. Això ajuda a millorar la presa de decisions a nivell empresarial.
  6. Edge Computing: basat en que el processament de la informació i la recollida i posterior lliurament del contingut es situaran més a prop de la font de informació.
  7. Blockchain: basada en l’evolució de la tecnologia de cadena de blocs aplicada a l’evolució de les monedes digitals cap a les cripto-monedes.
  8. mCommerce: 6 de cada 10 compres virtuals ja es realitzaran pel mòbil i serà necessari adaptar moltes webs als dissenys responsive. Es simplificarà el procés de compra online cercant la compra amb un sol click.
  9. ePayment : augmentaran les plataformes de pagament electrònic como PayPal. El pagament per mòbil es generalitzarà.
  10. Same Day Delivery: predominaran els enviament en el mateix dia de comanda i els enviaments seran més flexibles.