Tik Tok per a la teva empresa. Consells per treure’n profit

Copia de idees Creat360 (1)

La nova xarxa social per centennials és Tik Tok

Et sembla que ja ho sabies tot sobre les xarxes socials? Doncs no, quan ja et penses que ho has vist tot, sorgeix la sorpresa i una nova xarxa social s’imposa en una part de la nostra societat.

Segons Sant Rius, director de Creat360 “darrera d’una aplicació que sembla d’oci i destinada a públic molt jove, s’amaga una nova oportunitat per a qui sàpiga sortir de la seva zona de confort i esbrinar realitats que li poden ser desconegudes”.

Actualment és una de les App més descarregades a nivell mundial en els darrers 6 mesos i pertany a una empresa que es diu Bytedance. Tik Tok bàsicament és un lloc on crear i compartir petits clips musicals de 15 segons amb molts efectes especials i senzills de fer servir, de manera que qualsevol usuari pugui fer el seu vídeo sense ser cap expert.

Com en altres xarxes socials podem veure el que altres publiquen, cercar per hashtags del teu interès, dir si t’agrada, comentar o compartir un videoclip, etc. També t’ofereix un xat i un pàgina de perfil similar a instagram on, a més de les teves dades, es mostren tots els teus videoclips penjats.

El seu gran creixement i la seva comunitat de seguidors és el que fa que aquesta nova xarxa social sigui interessant a nivell empresarial, ja que suposa un nou canal on impactar de forma diferent als possibles usuaris d’una marca, producte o servei.

D’entrada, sembla clar que marques de roba, d’esport, de joguines, de videojocs i de centres comercials, entre d’altres, haurien de ser els primers interessats en utilitzar el canal Tik Tok com una nova forma de connectar amb el seu públic.

Des de Creat360 et volem aconsellar que ho provis i per això et donem aquests 10 consells:

  1. Crea la teva pàgina d’empresa amb un bon perfil.
  2. Adapta els teus anuncis al format de videoclip i procura que tinguin una certa qualitat.
  3. Tingues en compte al públic al que et dirigeixes: el 90% dels usuaris de Tik Tok estan per sota dels 35 anys, més del 60% tenen estudis superiors i bona part són molt actius en aquesta xarxa.
  4. Esbrina el millor horari per publicar en funció del teu públic, però cal tenir en compte que les estadístiques diuen que de 19 a 24 h. és la millor franja.
  5. Utilitza una comunicació adaptada al contingut procurant que sigui fresca i divertida i pensa que és més important la immediatesa i l’efectivitat.
  6. Pensa quins reptes, challenges o accions similars pots integrar o promoure.
  7. Troba una freqüència de publicació en funció dels teus objectius però procurant no cansar als seguidors. Jo et recomano que comencis amb una publicació setmanal.
  8. Connecta amb els usuaris i procura seguir a tothom que et segueixi, contesta a tothom que interaccioni amb tu i sigues agraït.
  9. Pensa si val la pena fer publicitat en aquesta xarxa social i estudia les diferents ofertes que et permet: anuncis en el feed (Infeed Native Content) on bàsicament portaràs els usuaris a la teva web o els pots fer descarregar una aplicació, Brand Takeovers amb enllaços a reptes o landing pages, Hashtag Challenges per si vols fer viral un hastag associat a la teva marca o Branded Lenses en 2D o 3D per si desitges que els usuaris els afegeixin als seus continguts i t’ajudin a promoure’ls.
  10. Una opció que pots provar és fer servir els influencers que ja tinguin una audiència interessant o, encara millor, els microinfluencers especialitzats que puguin impactar millor en el teu públic objectiu.

d646b0c4ff6f2bf661ce74938b1d695cEls centennials han estat els grans impulsors de la xarxa social Tik Tok i, encara que no siguin uns grans consumidors, són el públic que ens marca el futur i cal tenir-lo en compte per conèixer els nous gustos del mercat.

Segons Santi Rius, assessor de màrqueting on-line de la patronal Cecotel més important a l’hora de triar què fer en una xarxa social és saber molt bé quins són els nostres objectius i veure si el que ens permet fer hi encaixa o no. En últim cas és aconsellable que no la fem servir, ja que perdrem el temps i els diners”.

Podeu visitar el nostre perfil d’empresa a www.tiktok.com/@creat360sl

També es pot entrar mitjançant un codi QR: