El 50% dels comerços tradicionals hauran d’oferir sistemes de subscripció com Netflix en els propers 3 anys

En Santi Rius de Creat360 afirma que el model de llogar un producte o servei per gaudir-ne, desplaçarà l’actual model de comprar per tenir-lo en propietat.

sistemes de subscripcióTots som conscients que les noves tecnologies estan canviant els hàbits dels consumidors i això fa aparèixer noves actituds, noves formes de pensar, de relacionar-nos, de viure i evidentment de consumir.

I en el món del comerç tradicional és important que ens adonem que els canvis en la forma de comprar i de vendre canviaran dràsticament ja que ens trobem davant d’una dècada que comportarà uns canvis que poden afectar molt a les tendes tradicionals si no saben adaptar-se.

Podríem citar molts d’aquests canvis però en aquesta ocasió la Consultora Creat360 vol incidir en un model poc conegut i que creu que en els propers anys veurem en molts del productes o serveis que consumirem.

Es tracta del model per subscripció que ja trobem i consumim habitualment en plataformes com Spotify i Netflix.

Aquest model el que ha fet és canviar la forma en la que es consumeixen els productes i serveis. Una dada significativa la trobem amb que l’economia de les subscripcions ha crescut més d’un 300 % en els darrers 5 anys, segons dades de la consultora Gartner i en el mateix informe s’indica que el 75% de les empreses que venen directament als consumidors oferiran aquest model de subscripció el 2023.

Si extrapolem aquestes dades trobarem normal que cada vegada hi hagi més consumidors disposats a llogar un servei abans que comprar-lo. Una realitat que no és una novetat però que cada vegada veiem que s’amplia més en mercats que fins ara semblava impossible de trobar, com pot ser la moda, la decoració, l’oci o l’alimentació.

models de subscripcion creat360Pagar una petita quota i poder llogar un vestit en comptes de comprar-lo o llogar un sofà i poder-lo canviar al cap d’un temps, etc. serà cada cop més habitual i la gent jove ho viurà com un sistema que s’adapta més a la seva realitat econòmica.

Segons en Santi Rius, assessor de màrqueting digital de la Cecot, “veurem nous models de Leasing per l’habitatge, pels mobles, per la roba, per les vacances, o per rebre packs d’alimentació sana a domicili, entre d’altres i això provocarà que molts dels models actuals de compra d’un producte en propietat desapareguin”.Per això “cal que el nostre comerç de proximitat s’adapti ràpidament a questa nova realitat”.