6 idees que et poden funcionar si has perdut part del teu negoci:

idees santi riusEn Santi Rius de Creat360 dona 6 idees per els que veuen amenaçat el seu negoci arrel de la crisis del coronavirus i no es volen quedar enrere; tot aprofitant que en aquests moments caldrà plantejar canvis importants en molts negocis que poden perdre competitivitat o fins i tot veure el seu futur afectat de manera molt important.

Has d’incentivar la comunicació de valor amb els teus clients i amb els clients potencials:

Cal que augmentis la teva freqüència de comunicació i has de procurar que tingui més valor i rellevància. Sempre s’ha dit que s’ha d’aportar valor però ara és més important que mai. Un cient i un potencial client en aquests moments recordarà més qui ha estat actiu durant aquesta crisis i li ha resultat d’utilitat.

Has de planificar i establir una metodologia de treball:

Ja vaig parlar en un anterior article de les necessitats de planificar el treball en els moments en que no tenim unes rutines fixes. https://www.creat360.com/2020/03/23/7-tecniques-per-ajudar-planificar-el-treball-des-de-casa-davant-la-crisis-del-coronavirus/ Els objectius cal pensar-los amb calma, fer una llista de tasques assumibles i començar una metodologia de treball que permeti assolir les fites que ens hàgim marcat.

Has de renovar-te digitalment:

Tens encara una web que no es veu bé per mòbil? No tens un bon perfil a Linkedin? El que publiques a Instagram no interessa a ningú? Ara és el moment de renovar-te digitalment i assegurar que la teva petjada digital és bona i transmet credibilitat. Et recomano que segueixis les recomanacions dels experts i no vagis per lliure ja que és fàcil equivocar-te i et pot costar temps i diners refer-ho.

T’has de reinventar i cercar quins valors pots oferir als teus clients que fins ara no has fet:

Normalment tendim a vendre allò que ens demana el consumidor i poques vegades optem per presentar al client productes o serveis que no ens demana de forma directa. Doncs ara és el moment de que facis una revisió dels teus talents ocults i miris què pots oferir al mercat que fins ara no oferies i donar-li contingut i valor per tal d’obrir noves possibilitats de venda. Pensa en allò que també saps fer bé o pregunta a qui et coneix quins talents creu que tens i explota’ls al màxim.

Has de ser més creatiu:

En moments de crisis l’únic que et pot salvar és ser més creatiu que mai. Intentar pensar diferent i sobre tot fes-te la pregunta màgica de “I si?”. I si regalés el meu producte? I si oferís un servei que mai he ofert? I si els clients en comptes de pagar es subscriuen? etc.

Has d’aprendre a utilitzar el vídeo per vendre’t i per vendre:

Ara és l’hora de que facis servir els vídeos per comunicar-te més i millor amb els teus clients, distribuïdors o possibles clients potencials i que facis servir les xarxes socials per difondre’ls. Fes vídeos curts on siguis tu qui comunica o demana als teus clients que opinin del teu servei o del teu producte. El que diguin de tu els demés t’ajudarà a vendre més.

Segons Santi Rius, director de Creat360, “aquestes només són un petit grapat de idees que caldrà complementar amb idees pròpies de cada sector o especialitat però ni ha una de molt important que les engloba a totes i és l’optimisme que hem de procurar no perdre mai ja que per endegar qualsevol repte és fonamental ser optimista i saber transmetre’l als demés. Com deia Steve Jobs una empresa avorrida farà coses avorrides”.