Sessions de Creativitat i Emprenedoria de Creat360 en la tercera edició de les Jornades d’Emprenedoria

ies viladecavalls santi3Adreçades a joves de 2n de batxillerat de l’Institut de Viladecavalls, Creat360 i el seu director Santi Rius han protagonitzat dues sessions dedicades a com aplicar la Creativitat per generar idees per emprendre. Aquestes sessions formen part de la tercera edició de les Jornades d’Emprenedoria, organitzades per l’Ajuntament de Viladecavalls conjuntament amb l’IES Viladecavalls i la col·laboració de la Diputació de Barcelona, Orbital 4.0. i el Consell Comarcal del Vallès Occidental.

Aquestes jornades han tingut com a objectiu apropar el món empresarial als alumnes per mitjà de tallers i visites, generant així ponts de comunicació i d’aprenentatge.

ies viladecavalls treballEn el decurs de la sessió de creativitat i emprenedoria s’ha transmès la necessitat d’enfrontar els reptes del dia a dia amb esperit creatiu i preguntant-se sempre “i si?” com a fórmula de poder trobar respostes diferents a preguntes comuns: i si, decideixo obrir la meva pròpia empresa? I si, regalo els productes? I si, en comptes de clients tinc seguidors? Fer-se aquesta pregunta ens obra infinites possibilitats totalment sorprenents que poden ajudar a diferenciar aquest nou projecte dels demès i a trobar un nou espai diferenciat dins d’un mercat cada vegada més competitiu.

El Santi Rius ha insistit en què “feu el que feu intenteu sempre emocionar” i és què només recordem les coses que ens emocionen d’alguna manera i si no ho aconseguim el que haurem fet no haurà servit de res i ni serem recordats ni ens ajudarà a que els nostres clients es facin prescriptors i funcioni el imprescindible “boca orella” que ens proporcionarà l’efecte de la viralitat.jornades 2

Tots podem ser creatius ja que el creatiu no neix sinó que es forma” i aquesta capacitat la tenim tots i l’únic que hem de fer és treballar-la perquè ens acompanyi en tot el que fem o emprenem. Anar sempre amb els ulls oberts, ser curiosos, jugar, aprendre coses noves, viatjar, escoltar, riure, són coses que ens ajudaran a ser més creatius en el dia a dia.

El darrer consell que el Santi Rius els ha tramés és el de que “quan acabeu el batxillerat feu el que us agradaria fer i no penseu mai que arribeu tard en allò que realment desitgeu”. “Cadascú teniu el vostre ritme i el dret a equivocar-vos i que és millor tornar enrere unes passes que continuar endavant i no ser feliç amb el que feu”.

ies viladecavalls grupLa darrera jornada ha tingut un convidat especial, en Jordi Dueso que ha explicat com amb il·lusió i perseverança ha sabut trobar la clau per gaudir del dia a dia i haver fer realitat un munt de somnis que inicialment li semblaven perduts per culpa del greu accident que va patir.