Crònica d’una mort anunciada: Google + tanca

google plus 2Google ha anunciat que Google+ en la seva versió per usuaris tanca definitivament degut a una greu violació de les dades dels seus usuaris que ja va començar fa anys, concretament al 2015 i que no va ser oficialment localitzada, assumida i anunciada per Google fins al mes de març del 2018.

Posar en perill les dades dels usuaris no és quelcom menor i que això s’hagi perpetrat durant tants anys dona una sensació d’inseguretat difícil de justificar tot i que al darrera hi hagi una empresa tant emblemàtica com Google.

D’atacs a la privacitat i al robatori de dades personals n’hi ha hagut sempre i segurament n’hi continuarà havent però cap de tant sonat com aquest que ha deixat les dades exposades durant pràcticament 3 anys. Les dades exposades dels usuaris contemplaven el seu nom, adreça de mail, ocupació, gènere i edat.

Google ha donat explicacions de com va trobar l’error que havia permès aquesta fuga de dades i ha comunicat que l’error venia d’una API associada anomenada People.

Sigui com sigui la mort de Google+ no ha estat només per aquest error, per important i greu que es pugui considerar. La realitat és que Google+ mai va tenir el recolzament dels consumidors.

Segons paraules de la mateixa empresa Google: “mientras nuestros equipos de ingeniería han puesto mucho esfuerzo y dedicación en la creación de Google+ a lo largo de los años, no ha logrado una amplia adopción por parte de los consumidores o desarrolladores, y ha visto una interacción limitada de los usuarios con las aplicaciones. La versión para el consumidor de Google+ actualmente tiene poco uso y compromiso: el 90 por ciento de las sesiones de usuario de Google+ son de menos de cinco segundos”.

Poc més a dir i, tot i que ara podria recordar que des de Creat360 sempre haviem mantingut la tesis de que Google+ no servia per rés i que acabaria tancant, la realitat és que de nou es demostra que no es pot anar en contra dels usuaris i que si no aconsegueixes el seu recolzament per molts diners que inverteixis el fracàs està més que assegurat i l’únic que podràs fer és allargar aquest final anunciat.