Vols saber tot el que Google sap de tu?

Google_Is_WatchingGoogle és com un Gran Germà que ho sap tot de nosaltres i és molt possible que sàpiga coses que ni tant sols tu les sàpigues. Creus que és impossible que això pugui ser realitat? Dons potser amb aquest article et sorprenguis i vagis més en compte amb el que fas a partir d’ara, dons t’asseguro hi ha algú que t’observa i sap tot el que fas tant a la xarxa com en la teva vida diària, especialment si utilitzes un dispositiu Android.

Només una dada: saps que la publicitat que veus està relacionada amb les pàgines que darrerament has visitat? Segons el que facis a la xarxa, Google determina els teus interessos i fa que vegis un tipus de publicitat i no una altra, ja que interpreta els teus gustos i en funció d’ells et mostra uns anuncis o uns altres.

Però no només interpreta el que et pot interessar, segons el que visitis interpreta la teva possible edat i fins i tot el sexe i si no t’ho creus, fes click a https://www.google.com/ads/preferences/ i veuràs que sap de tu i quines preferències utilitza per a l’hora de mostrar-te els anuncis.

Tots utilitzem Google bàsicament per cercar coses i el cercador el que fa és registrar totes aquestes cerques. Tot el que escrivim en la part de les cerques, tots els clicks que fem en els anuncis que ens presenta o a quina hora hem fet qualsevol acció, queda absolutament registrat a https://history.google.com/, és increïble oi? Dons vés en compte ja que a més tenen les dades de a on has fet més clicks, que has fet a cada hora. T’imagines que deixes el teu ordinador obert i qualsevol que hi entri pugui fer click en aquesta opció i esbrinar totes aquestes dades de tu? De fet hi ha pares que ho utilitzen per controlar el que fan els seus fills a internet i empresaris que ho fan amb els seus treballadors.

Si utilitzes un telèfon Android android-big-brother-watching-youet convido a que vagis a https://www.google.com/settings/dashboard i observis un panell de control amb diferents categories. En elles, podràs veure les compres que hagis fet mitjançant els diferents serveis de Google i també l’historial de l’àudio si utilitzes la funció OK Google del teu telèfon Android, entre altres dades (si fas servir un iPhone estàs salvat d’aquesta part del control, com a mínim de Google, tot i que ho sento però Apple també et controla).

Si uses Android o les aplicacions de Google amb telèfons tipus iPhone aquesta part et sorprendrà, ja que t’asseguro que et poden rastrejar tots els trajectes que facis durant tot el dia. De fet saben, fins i tot, el camí que has fet i a quina hora l’has fet i si no t’ho creus entra a https://maps.google.com/locationhistory/b/0 i podràs observar el teu historial. Potser més d’un es sorprendrà de les coses que saben de cadascú de nosaltres .

Ja veus que és molt difícil entrar a internet utilitzant Google i no deixar rastre, tot i que si ets una mica curos aquest rastre podràs fer que sigui menor. Una manera de que les teves cerques no quedin registrades és utilitzar l’opció de “incógnito”, tot i que això només podràs fer-ho des de certs navegadors, com és el cas del Chrome o del Firefox. Si ho fas així podràs entrar on vulguis i no quedarà rés registrat en el teu perfil. Magnífic, oi?

Lo d’evitar la localització des d’un dispositiu Android és més complicat ja que molts dels serveis que fas servir i que Google t’ofereix estan precisament basats amb la teva localització. En cas de voler eliminar aquestes dades l’única opció és que vagis a ajustos i cerquis l’opció d’ajustos d’ubicació i marquis l’opció de NO. Quan ho facis sigués conscient que llavors perdràs totes les avantatges de navegació amb certes utilitats com el Maps de Google entre d’altres.

Finalment és aconsellable que et facis una còpia de les teves dades i personalitzis que és allò que et vols descarregar i en quin format. Això et serà fàcil fer-ho des de https://www.google.com/settings/takeout

Ara segur que quan entris a internet o utilitzis el teu dispositiu Android pensaràs que hi ha algú que sap el que fas i potser aniràs més en compte o potser no, ja que com a humans les coses ens preocupen només una estona i desprès ens en oblidem i seguim amb les nostres rutines de sempre. En tot cas, ja estàs avisat.