L’escorpí o ser fidels a la nostra naturalesa

escorpi santi rius creat360L’altre dia llegia una llegenda asiàtica que explicava com un mestre que anava amb el seu alumne va veure un escorpí ofegant-se en una bassa. El mestre s’hi va acostar i va decidir treure’l de l’aigua, però al fer-ho l’escorpí el va picar amb tanta força que va fer que el mestre l’hagués de deixar caure un altre cop a l’aigua.

El mestre tot i l’advertència de l’alumne que li deia que el deixés va tornar a intentar salvar-lo de nou, rebent una segona i dolorosa picada. Llavors l’alumne li va dir: mestre no veieu que cada cop que intenteu salvar-lo el picarà?

El mestre li va contestar: “La naturalesa de l’escorpí és picar, i això no canviarà la meva que és ajudar”. Per fi, amb l’ajuda d’una branca va aconseguir salvar-lo.

Aquesta història ens ajuda a entendre que hem de procurar ser sempre fidels a la nostra naturalesa, encara que algú ens vulgui fer mal o parli malament de nosaltres.

Des de Creat360 creiem que és aconsellable prendre precaucions abans que algú ens vulgui perjudicar, però, tal i com deia un expert en coaching “preocupa’t més per la teva consciència que per la teva reputació, ja que la consciència és el que tu ets i la reputació el que els altres pensen de tu”.