Article al #Viaempresa: Les Tendències de Futur del Màrqueting on-line

via empresa santi rius maig 2014Ningú nega avui de la necessitat d’enfocar-nos cada vegada més al client. Tot gira al seu voltant, escoltant-lo, preguntant-lo, interactuant amb ell, esbrinant quines necessitats té i com podem satisfer-lo i, en aquest sentit, totes les accions actuals del màrqueting on-line s’enfoquen en aquesta direcció.

Del màrqueting viral estem passant al màrqueting de sentiments, amb la finalitat de fer viure experiències als usuaris que els facin recordar de forma positiva el missatge que els volem transmetre, amb aplicacions basades en la gammificació, la geolocalització, la realitat augmentada, etc.

Les xarxes socials hi contribueixen cada vegada més, cercant el màxim de contacte amb l’usuari o despertant en ell la curiositat per descobrir coses que el satisfacin o que li resolguin problemes o necessitats molt concretes. Xarxes on es poden descobrir tendències, com Pinterest o Instagram, cada vegada tindran més seguidors i segurament ens estan ja marcant el futur, on l’usuari a més de tenir accés a la informació que desitja també podrà gaudir de la sensació de poder trobar coses noves.

Una de les tendències de futur en aquest nou món serà la irrupció de mitjans socials que juguin amb el concepte de l’efímer. Allò que ara veiem o descobrim gaudim-ne, perquè ningú ens assegurarà que ho podrem seguir trobant degut a que desapareixerà en pocs instants. Podem comprovar l’èxit d’aquesta tendència amb la xarxa Snapchat o de Blink de tant d’èxit entre els joves.

D’aquesta manera veurem ofertes de productes que només les podrem gaudir durant uns pocs minuts i la compra per impuls guanyarà més protagonisme que la que ja està tenint avui en dia en portals de compres que tot coneixem.

Article de Santi Rius (creat360) per la publicació Viaempresa.

Aquí podeu accedir a l’article publicat.

no marxis 2