Consells per personalitzar la nostre plana a #Facebook

Facebook Timeline coverNo parlarem aquí de la importància que pot tenir per una empresa disposar de la seva plana a facebook perquè això sempre dependrà de l’estratègia que s’hagi marcat en el seu pla de màrqueting digital. Ara be, aquells que l’hagin de tenir, si que serà important que la tinguin perfectament personalitzada ja que això ens permetrà destacar de la competència.

  • La fotografia de perfil i l’encapçalament de la portada

És la nostra representació visual i com és lògic uns dels elements més importants i als que haurem de dedicar-li un màxim esforç. Abans de triar la imatge del perfil hem de pensar: Què és el que volem comunicar? Com volem transmetre la nostra imatge? Quin és el nostre objectiu?

  • La descripció

L’espai de sota de la nostra foto de perfil ens permet afegir una breu descripció i recomano fer-la intentant cridar l’atenció sobre el que oferim. És important també afegir-hi la nostra URL, però perquè sigui un enllaç caldrà que l’escrivim posant-li al davant http://

  • El botons personalitzats

En la part superior de la plana hi ha la possibilitat d’afegir botons personalitzats mitjançant la instal·lació d’aplicacions. També podem afegir enllaços a altres comptes que tinguem en diferents xarxes socials o als esdeveniments que vulguem promocionar o comunicar. Una utilitat interessant és fer servir aquest botons per la localització de la nostra empresa o servei.

  • Fixar un contingut en la part superior de la plana

Això ens pot servir perquè volem destacar quelcom en la nostra plana. El que fixem sortirà a la part superior esquerra del nostre timeline i estarà destacat amb una senyal taronja. Cal tenir en compte que el que fixem només hi estarà durant 7 dies i desprès tornarà automàticament al lloc segons la seva data de publicació. Pensem que això és el primer que veurà un visitant a la nostra plana de manera que procurem triar be el contingut per tal de que sigui atraient.

  • Personalitza la teva publicació fixada

Un cop l’hàgim fixada podem destacar-la de manera que aquesta publicació s’estengui a pantalla complerta i pot ser una bona opció per destacar més el seu contingut. L’opció per fer-ho la trobarem en el menú desplegable de la part superior dreta de la publicació, i fent clic a l’opció “Destacar” (Highlight). En el cas de les publicacions de fotografies, aquestes es poden personalitzar d’una manera particular, sense tenir importància si estan marcades com destacades o no. Moltes vegades quan volem publicar una fotografia gran aquesta queda tallada i no es veu bé cosa que pot provocar que el que vulguem mostrar no s’apreciï be. Per tal de que això no ens pasi el que podem fer és re-ubicar (reposition) la fotografia. Una vegada l’hàgim publicada seleccionem en el seu menú l’opció “reubicar fotografía” i ens donarà l’opció de moure la imatge de tal manera que puguem triar que és el que volem que es vegi. També podem re-ubicar una fotografia en una publicació que inclou un enllaç de la mateixa forma que ja hem indicat.

Un darrer consell: Abans de triar la imatge del perfil hem de pensar: Què és el que volem comunicar? Com volem transmetre la nostra imatge? Quin és el nostre objectiu?