Jornada: estratègia #CRM per al creixement de les empreses

Avui és més important que mai poder gestionar la relació amb els clients d’una forma més eficaç des del primer contacte i per això crec que és interessant la sessió que ens proposen des de la patronal Cecot, conjuntament amb el patrocini de Sage.

Des del Club Cecot de Màrqueting i Vendes de la Cecot i de la mà del Carlos Frutos, el Joris Siroo i el Jordi Beltran, explicaran com gestionar la informació dels clients a nivell individual i d’organització, i les seves interrelacions per obtenir el màxim de les oportunitats de venda, identificar el públic adequat i proporcionar un servei excel·lent.
Dia: 6 de novembre de 2013
Hora: de 9.30 a 12.30 hores
Lloc: seu de la Cecot, carrer de Sant Pau 6, de Terrassa

Programa

Creat360 us informa que si desitgeu assistir-hi, podeu fer-ho des d’aquest formulari o enviant un correu a clubmk@cecot.org.