El taller de digitalització del programa recreixement a càrrec de santi Rius

Recreixement (1)Recreixement és el programa de creixement empresarial que ha creat el Centre de Reempresa de Catalunya, una iniciativa de la Cecot i Autoocupació amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

Els Tallers de Recreixement estan pensats perquè una nova empresa pugui aprofundir en aquelles àrees empresarials que li permetin desenvolupar estratègies de creixement.

Els diferents tallers són: Taller d’estratègia i cadena de valor, Model de negoci, Digitalització, Diversificació i Internacionalització.

En el Taller de Digitalització segons Santi Rius, assessor de màrqueting digital de la Cecot, encarregat del disseny de continguts “fem un repàs de les diferents eines digitals que existeixen per poder saber què ens aporta cadascuna d’elles en el procés de transformació digital d’un negoci”. A més, “expliquem què és un pla de Màrqueting Digital per tal de descobrir perquè realment pot servir-li a una empresa”.

La formació està dividida en 4 sessions de 2 hores i mitja de durada:

Sessió 1: Perquè cal digitalitzar-se?

En aquesta sessió s’explica que transformar-se digitalment és necessari i és possible. Expliquem els avantatges i beneficis que aporta el procés de digitalització. Repassem les fases que cal seguir en un procés de digitalització i en elles destaquem la presencia digital a internet, la digitalització en el lloc de treball o quins nous canals de venda ens ofereix la digitalització d’un negoci, entre d’altres aspectes.

A nivell pràctic expliquem com fer servir Google My Business per ajudar a que un comerç sigui més visible a internet i recomanem fer servir una eina d’autodiagnosi individual perquè cadascú sàpiga analitzar la seva situació actual.

Sessió 2: Eines

En aquesta sessió fem un repàs a les diferents tipologies d’eines digitals per poder saber que ens aporten cadascuna d’elles en el procés de transformació digital d’un comerç.
A nivell pràctic treballem dues eines que poden resultar útils per un comerç: les accions d’e-mail màrqueting i com gestionar les diferents xarxes socials des d’una sola eina i així poder automatitzar i programar adequadament les diferents publicacions.

Sessió 3 i 4 : Pla de màrqueting digital

En aquesta sessió expliquem què és un pla de Màrqueting digital i de Comunicació i descobrim perquè realment pot servir a un comerç.

A nivell pràctic expliquem com es pot definir el client ideal (Buyer Persona) o crear un contingut que enganxi amb la tècnica del Story Telling. En l’apartat de les xarxes socials expliquem com crear un anunci a Facebook Ads i Instagram i coneixem la xarxa més actual i trencadora a nivell de gent jove, com és el TikTok i en especial, com ens pot ajudar en el món del comerç.
Finalment ajudem a que cada participant pugui elaborar el seu propi pla de màrqueting i comunicació.
Aquestes accions definides al taller es fonamenten en les capacitats, oportunitats i avantatges competitives que tingui el comerç, per tal de desenvolupar-les i implementar-les en el futur.

Segons santi Rius, CEO de Creat360 disposar d’un Pla de màrqueting digital i de comunicació permet organitzar les actuacions i els recursos necessaris per a la consecució dels objectius establerts, així com evitar riscos provocats per la improvisació”.

Creat360 és una assessoria de màrqueting digital especialitzada en temes de Creativitat i Networking.