El Dropshipping el negoci sense producte sorgit del Covid-19

drpshiping la venda sense producte (2)Una nova fórmula que permet vendre per internet sense tenir estoc de productes.

La crisi del Covid-19 ha fet que molts emprenedors que volen muntar un negoci on-line no disposin de prou diners per invertir en comprar productes i disposar d’un estoc suficient per servir-los i per això s’ha posat de moda un nou sistema de venda online que, si bé ja existia, ara ha arrencat amb més força, el Dropshiping.

Amb aquest sistema el més important es promocionar i vendre els productes dels teus proveïdors sense tenir-ne en existència, ja que els servirà directament el proveïdor al client en nom teu.

A continuació explicaré la mecànica ja que és molt senzilla: el venedor és l’intermediari entre el proveïdor i el client final i quan el venedor aconsegueix una venda a la seva tenda virtual contacta de forma automatitzada amb el proveïdor i aquest és qui s’encarrega de fer-li arribar el producte al client.

Pel client el venedor és l’únic que veu ja que la comanda li arriba en un paquet anònim sense cap logotip extern de manera que no veu res del proveïdor i, si el comprador necessita tornar-lo, contactarà amb el venedor, però la gestió de la devolució es farà amb el proveïdor.

Alguns consells per els qui es vulguin iniciar en el Dropshiping:

  1. Fes un estudi de mercat per detectar necessitats dels clients.
  2. Cerca els millors proveïdors i assegura’t que tenen un servei d’enviament de productes acurat.
  3. Tingues clar on vols vendre i cerca proveïdors propers, que t’assegurin els enviament, en terminis curts de temps.
  4. No vulguis vendre productes de marca ja que et trobaràs amb molta competència de preus.
  5. Inclou valor afegit que et diferenciï i pensa que els marges de benefici son menors (entre un 15% i un 20% del preu final).
  6. Procura tenir una molt bona atenció al client per tal de que la teva reputació sigui bona, confiïn en tu i repeteixin les compres.
  7. Fes publicitat de la teva tenda online i promociona-la als cercadors i a les xarxes socials.

Des de la consultora Creat360 hem observat un creixement d’aquest negoci arran del Covid-19. Un 40% dels negocis de Dropshiping actuals han estat creats per persones que s’han quedat sense feina o han vist minvar els seus ingressos.

Aquests nous emprenedors han vist l’oportunitat de crear el seu propi negoci sense necessitat d’un gran capital, ja que on han d’invertir més és en anuncis a les xarxes socials, que és on són més econòmics de fer.

Però tot i la realitat del mercat, volem avisar a qui hi estigui interessat que vagi en compte amb els proveïdors i eviti els que li vulguin cobrar una quota mensual pel servei.

Un negoci basat en el Dropshiping no acostuma a durar molt temps i s’ha de pensar més com una oportunitat puntual. En aquest cas seria valida la frase de Woody Allen “toma el dinero y corre”.

Segons Santi Rius, assessor de màrqueting online de la Cecot, “no és fàcil muntar bé un negoci de Dropshiping. Cal estar ben assessorats i intentar començar molt bé, ja que no tindrem gaires oportunitats de convèncer als clients si no donem un bon servei d’entrada”.

Com a informació complementaria us deixo uns exemples de proveïdors: