Perquè una publicitat us persegueix aneu on aneu?

sistemes de subscripcióSegur que moltes vegades us ha donat la sensació de que una publicitat del que heu vist per internet us persegueix, al facebook, a instagram, a Youtube, etc.

La culpa d’aquesta realitat la té el retargeting i el remàrqueting i cal dir que la majoria de vegades aquests dos termes és confonen o s’utilitzen de forma inadequada.

Anem a pams i deixem clar que les dues tècniques tenen com a objectiu “tornar a captar l’atenció de qui ha mostrat interès per algun dels nostres productes o serveis”. La diferencia no està doncs amb els seus objectius sinó amb les accions en que es basen per aconseguir-los.

El retargeting és un concepte més generalista de l’estratègia i es basa en captar l’atenció dels usuaris que han mostrat interès per un producte o servei gràcies a la informació que heu captat d’ell des d’internet (amb cookies, anuncis, blogs, cerques, etc.). El remàrqueting fa el mateix però utilitzant canals de comunicació més concrets (e-mail màrqueting).

Com diu en Santi Riusbàsicament es tracta d’analitzar el comportament d’un usuari per tornar-li a ensenyar el que hem vist que li ha interessat”.

Penseu que la informació que s’emmagatzema en les cookies d’una web us poden dir on ha estat i que ha vist un potencial client i llavors podreu posar anuncis en altres llocs per recordar-li allò que creieu que li pot interessar. Com més informació tingueu d’ell podreu suposar millor quins son els seus desitjos i avançar-vos a les seves necessitats.

Tingueu en compte que amb el retargeting podreu arribar a potencials clients que potser ni tant sols coneixen la vostra web ni el que oferiu.

El fet és que, quan torneu a entrar a una web i us ensenya productes “que no heu vist” o “productes relacionats amb les vostres cerques anteriors” o “productes que us podrien interessar” això son accions de retargeting.

En el retargeting la pàgina web no té perquè saber cap dada específica de l’usuari i ni tant sols si ha comprat abans o no. El més important és però que sap que està interessat en alguna cosa en concret i mirarà de recordar-li tantes vegades com pugui.

En el remàrqueting la informació del usuari és més concreta i això us permet fer accions més personalitzades i amb aquestes millorar el vostre engagement.

Si per exemple feu accions de remàrqueting mitjançant el e-mail màrqueting una de les dades que necessitareu seran les adreces mail dels potencials clients i per això us caldrà fer accions concretes per obtenir-les, ja sigui mitjançant el registre per rebre la vostre news-letter o perquè els heu ofert descarregar-se un webinar.

Mitjançant les cookies, que abans ja em citat, podreu saber en quin punt d’un procés de compra s’han quedat i quan torni podríeu ubicar-lo just en aquell punt amb la intenció que finalitzi la seva compra.

Segons Santi Rius, director de Creat360el nostre objectiu hauria de ser anar del que és més global (retargeting) a lo més específic (remàrqueting) i així assegurar-nos que tenim un control més exhaustiu sobre el procés de compra dels nostres potencials clients”.