Conferència: El Valor d’Emprendre i els Mitjans Socials

resized_IMG_20150616_115728 La importància d’emprendre i en què ens poden ajudar els mitjans socials a consolidar el nostre projecte emprenedor van ser els eixos en que es va basar la conferència realitzada per en Santi Rius, director de Creat360 i assessor de Màrqueting on-line de la Cecot, als alumnes d’emprenedoria de 3r d’ESO i de 1r de Batxillerat delCentre d’Estudis GRESOL.

Utilitzant exemples reals i propers s’ha transmès als alumnes la importància de ser emprenedors en tot allò que volem assolir ja sigui en l’àmbit personal com en el professional. Segons en Santi Rius, “emprendre és la força que ens empeny a voler assolir una fita que prèviament ens hem marcat”.

En aquest món competitiu, global i canviant, rés del que avui pensem que és un valor inalterable podem assegurar que ho seguirà sent en els propers anys” i tal i com va passar amb una eina que només 5 anys enrere semblava invencible, tal i com era el Messenger per la majoria dels nostres joves, avui ha desaparegut del tot i sembla una eina de museu, arraconada absolutament per l’actual WhatsApp.

Cal aprendre a “utilitzar amb prudència els nous mitjans socials i fer-ho atenent als criteris que ens marquin els objectius que ens hem plantejat que volem assolir i a més fer-ho aplicant una estratègia i unes tàctiques adequades en cada cas”. Fresized_IMG_20150616_115916ins i tot quan emprenem una simple excursió ens cal tenir un objectiu clar: a on volem arribar? I per fer-ho ens cal unes estratègies: triar bé el calçat, disposar d’un mapa del lloc, saber quin temps farà, etc, per acabar aplicant unes tàctiques: escollir un ritme adequat, hidratar-nos, calcular el temps, etc. que ens permetin no només assolir l’objectiu marcat, sinó a més poder tornar a casa sans i estalvis, que és com aquell que té un objectiu empresarial i s’oblida que si no el finalitza bé i es preocupa de les seves conseqüències potser no podrà tornar a marcar-se’n cap més.

Finalment en Santi Rius va fer incidència en dos aspectes fonamentals a l’hora d’emprendre: el primer és que cal ser Creatius en tot el que ens plantegem fer i l’altre és estar disposats a admetre el Fracàs com a element de reflexió que ens permeti aprendre dels errors que tots tenim dret a cometre”.

La veritat es troba en la senzillesa i no en la complexitat i la confusió de les coses i la creativitat és una de les eines que ens ajuda més a trobar aquesta senzillesa”.