Curs sobre Estratègies de #Networking Presencial a la #DIBA

foto curs diba 2015pHem realitzat un Curs sobre Estratègies de Networking Presencial a les instal·lacions de la Diputació de Barcelona del Recinte de la Maternitat, de la mà de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local corresponent al Servei de Teixit Productiu de la DIBA. El curs ha anat adreçat a Tècnics de Promoció Econòmica de diferents ajuntaments de la Província de Barcelona, dins de les Jornades “Com construir relacions amb el teixit empresarial – Habilitats dels processos de Venda“, en la seva tercera edició.

Les 4 primeres sessions han anat a càrrec de la Mònica Mendoza, directora general de Energivity Consulting S.L. i la darrera a càrrec de la Teresa Guix, gerent de la consultora Co-Emprèn. Les dues sessions dedicades al Networking Presencial i on-line han anat a càrrec del Santi Rius, Director de la Consultora Creat360.

El Networking presencial es basa fonamentalment en la construcció de relacions de confiança. Networking és construir i gestionar una xarxa de contactes professionals que es comporta com un muscle, ja que quant més la fas servir més gran es fa.

Per fer networking cal:

  • Desenvolupar una xarxa de contactes
  • Aprendre a col·laborar amb els altres
  • Utilitzar tots els canals possibles
  • Mantenir vives les connexions

Quan es hàgim de relacionar en un acte (conferència, fira, esdeveniment, etc.) amb una persona que no coneixem, és aconsellable fer servir els icebreakers o tècniques per iniciar una conversa i, per això, podem fer preguntes relacionades amb l’acte en que estem assistint del tipus:

  • Com ha rebut la informació d’aquesta conferència?
  • Què li sembla el que ha dit el ponent?
  • Li ha passat mai un cas similar al que han explicat?

Procurem no fer preguntes que comportin una resposta SI/NO, ja que aquestes no ens permetran iniciar cap conversa.

«Els tímids tenen por abans del perill; els covards, durant el mateix; els valents, després» Jean Paul (1763-1825)