10 eines imprescindibles per utilitzar els #hashtags en els mitjans socials

hashtag creat360A twitter els hashtags són una de les millors utilitats per tal de fer un bon seguiment del que s’està parlant en diferents indrets del món, alhora que esdevenen una utilitat imprescindible per a tothom que es dediqui al món del màrqueting on-line i al món dels mitjans socials.

Utilitzar els hashtags adients en els nostres missatges ens permet assolir una més gran difusió alhora que podem seguir tot el que comparteixen a la xarxa els nostres seguidors. El que pretenem en aquest article es donar-vos informació d’algunes eines què, des de Creat360, considerem imprescindibles per fer-ne un correcte seguiment.

1 – Twubscaptura twubs

http://twubs.com és una eina per crear i registrar el nostre propi hashtag i categoritzar-lo per millorar les seves possibilitats de cerca i seguiment. L’eina a més ens permet localitzar o entrar en contacte amb altres usuaris que tinguin els mateixos interessos o que hagin fet servir el nostre hashtag, de manera que puguem convidar-los a que es facin seguidors del nostre compte de twitter.

2 – What the trendcaptura whatthetrend

http://whatthetrend.com és una eina per assabentar-nos dels hashtags més populars en el darrer mes a nivell mundial o en qualsevol país o ciutat del món. Aquests hashtags més populars és el que popularment coneixem com a “trending topics”. L’eina presenta altres característiques com la cerca dels hashtags més populars a twitter o blogs i també la possibilitat de registrar un hashtag per poder-ne fer el seu seguiment.

3 – Ritetagcaptura ritetag

http://ritetag.com és una eina que ens pot ajudar a triar els millors hashtags per els nostres tweets. També ens permet afegir al nostre cercador l’extensió RiteTag per a poder programar els nostres tweets o triar el millor hashtag en qualsevol moement.

4 – TweetBindercaptura tweetbinder

http://tweetbinder.com és una eina que actua coma cercador en el que podem indicar el hashtag que cerquem i ens donarà els darrers 2.000 tweets en que s’hagi utilitzat, altres hashtags relacionats i estadístiques que ens poden resultar de gran utilitat per fer-ne el seu seguiment.

5 – Tweet Chatcaptura tweetchat

http://tweetchat.com és una eina amb la que podrem fer el seguiment del hashtag que desitgem i interactuar amb els usuaris que l’estiguin fent servir en aquell mateix moment.

6 – Tagboardcaptura tagboard

http://tagboard.com és una eina que ens permet visualitzar totes les converses que s’estiguin generant a l’entorn d’un hashtag tant a twitter com a facebokk i google+, entre d’altres mitjans socials.

7 – Trendsmapcaptura tredsmap

http:trendsmap.com és una eina que ens ajudarà a trobar els hashtags més populars que s’estiguin fent servir a tot el món en temps real i, mitjançant un mapa creat per Google Maps, poder cercar-los per país o per espais geogràfics concrets. Presenta també gràfiques que permeten analitzar com els hashtags poden crear certes tendències a qualsevol part del món.

8 – Hashtags.orgcaptura hashtagsorg

http://hashtags.org és una eina que permet cercar informació sobre els hashtags més populars i sobre com aquests es converteixen en “trending topics” fent-ne un seguiment al llarg del temps. Una de les seves utilitats és que ens mostra un llistat de hashtags relacionats amb les nostres sol·licituds de cerca i això ens pot permetre utilitzar els més utilitzats i ajudar-nos a que el nostre contingut tingui una més gran repercussió.

9 – Hashtrackingcaptura hashtracking

http://hashtracking.com és una eina que ens ofereix un seguiment dels hashtags més populars mitjançant taules i gràfiques. A més ens permet veure els tweets, retweets, seguiments o impressions que s’hagin fet de cada un d’ells.

10 – Tagdefcaptura tagdef

http://tagdef.com és una eina que ens permet organitzar els hashtags en columnes i poder visualitzar de forma senzilla quins són els més populars en un dia determinat, en la darrera setmana o els més populars des de sempre. A més ens permet obtenir la definició o el significat d’un hastag o visualitzar els darrers tweets en que s’hagi publicat.

Hi ha moltes altres eines que també podríem fer servir, però que aquí no hem analitzat, com per exemple: http://hashtagify.me / http://rowfeeder.com / http://tweetreach.com / http://tweet-tag.com / http://sees.aw / http://tweetarchivist.com / http://brandchats.com / http://pirendo.com  / http://visual.ly / http://tweetwallpro.com / http://www.metrotwit.com / http://bundlepost.com