La importància de la #MarcaPersonal amb @mariabatetr

maria batet a la cecotEn una conferència donada per l’experta Maria Batet Rovirosa a l’entorn del Club de Màrqueting i Vendes de la Cecot em pogut experimentar sobre com hem d’entrenar la nostra Marca Personal.

La Marca Personal és el conjunt d’atributs fonamentals d’una persona, tot allò per el que se’l reconeix i diferencia d’altres persones i que es representa pel seu nom i pel seu aspecte. En aquest sentit, tots tenim una marca personal, encara que no en siguem conscients. Per aquest motiu, la gestió adequada de la nostra pròpia marca personal és molt important per a l’èxit de les nostres relacions i per la consecució dels nostres objectius, tant en l’àmbit personal com en el professional. En la Marca Personal hi intervé, per un cantó La Imatge, entesa com la representació mental que tenim d’ algú o d’alguna cosa i La Reputació, que implica l’opinió o consideració en que es te d’algú o d’alguna cosa.

La Maria Batmaria batetet en una excel·lent presentació, plena de matisos, consells i experiències personals, ens ha aconsellat que tots ens comencem a construir la nostra pròpia “llibreta de Marca Personal” i que en ella hi apuntem entre d’altres coses, la nostra visió, la nostra missió, els nostres atributs, un DAFO personal, un anàlisis de les nostres 4 p’s (persona, preu, place, promoció) (com soc?, com valoro el que faig? on he d’anar? com m’haig de donar a conèixer?). També ens ha aconsellat que hi apuntem el nostre pla d’inversió (quins coneixements nous creiem que necessitem?) i que fem un llistat del que creiem que fem de forma quotidiana i que potser caldria canviar o potenciar per millorar.

Jo hi afegiria una pàgina més a aquest llibre i és que crec què, “si cada cop que fem alguna cosa en la que som feliços o ens ho passem bé ho apuntem anirem descobrint poc a poc aquells talents ocults que potser podríem mirar de potenciar en cas de volem emprendre un nou projecte o negoci“.

Podeu seguir-la al twitter: @mariabatetr