Presentació del projecte El LLibre de la Vida

En el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí s’ha presentat el projecte El llibre de la Vida, amb la presencia de Carls Duarte director de la Fundació Lluís Carulla, Matias Vivies, conseller d’Habitatge, Consum i Territori de la Conca de Barberà i Enric Capdevila, conseller de Cultura de la Conca de Barberà, Jordi Martorell i el director de Creat36o, Santi Rius.

El llibre de la vida pretén convertir-se en un dipositari online de records, un banc de memòria creat a partir d’imatges, àudios i vídeos que formin una xarxa participativa, horitzontal i democràtica,que reculli testimonis de tota la ciutadania.  El llibre de la vida té l’objectiu de preservar els records, la memòria, de tots els ciutadans, amb independència de la seva condició social i formació cultural, per posar-lo a l’abast de les generacions futures.

L’arxiu, que ha de ser un projecte viu, ha d’actuar en dues vessants. Per una banda ha de brindar l’oportunitat particular de poder realitzar un llibre de la vida personal, mitjançant records escrits, records orals, fotografies…, i al mateix temps, ha d’aconseguir que la suma de totes les experiències particulars teixeixin una xarxa de memòria global que ens doni una visió de conjunt de cada moment històric. És voluntat del llibre de la vida poder fer aquest pas, de la microhistòria a la macrohistòria. O, dit d’una altra manera, que el conjunt de les branques vagin a parar a un tronc comú per constituir un gran arbre. Per aquest motiu el projecte s’adreça a tota la societat civil de manera transversal. Persones, institucions, entitats i empreses són les que han de construir, cadascú amb el que pugui, el projecte.

Podeu trobar més informació a: www.llibredelavida.com