Cóm podem indexar de forma ràpida una web/blog i els seus continguts a Google?

indexacion web blog creat360Quan fem una modificació en una web o tenim una web nova o fins i tot quan escrivim un contingut nou en la web o en un blog tenim la necessitat de que Google ens ho indexi el més aviat possible.

Sembla que el cercador Google tot ho sap i que més tard o més aviat ens acabarà trobant el que hem publicat de nou però mentre no ho fa estem perdent possibles visites de persones interessades en allò que hem publicat, a no ser que ho compartim entre els nostres seguidors a les xarxes socials o ho enviem per mail als nostres contactes.

1ª Part: Indexar la nostra web/blog perquè aparegui a Google:

Des de Creat360 us volem explicar que cal fer per assegurar-nos que Google ens indexi: el primer que cal fer és anar a Google Search Console (https://www.google.com/webmasters/tools/) i accedir-hi amb la nostre compte de Google (és evident que si no la tenim, caldrà crear-la abans).

Una vegada dins ens trobarem amb una plana de benvinguda on ja ens indica que podem donar d’alta una url, que pot ser d’una web, d’un blog o d’un post.google search console

L’afegim i pitgem a “Afegir Propietat” i llavors ens mostrarà una pàgina nova en que haurem de verificar la propietat de la nostra url utilitzant alguns dels mètodes que ens proposa. Jo us recomano utilitzar la pestanya de mètodes alternatius:

En aquesta opció només cal copiar la metaetiqueta tal i com ens indica en la mateixa pàgina i a continuació obrir una nova pestanya, sense tancar la de Google Search Console i anar al nostre lloc web/blog. Si tenim un blog fet amb WordPress, hem d’anar a WP Administration / Herramientas /Herramientas disponibles.Aquí enganxem la metaetiqueta on diu Google Webmasters Tools i “Guardem els canvis”.

Llavors tornem a GoogleSearch Console i fem clic on indica “Verificar”. Si tot ho hem fet be ens apareixerà una pàgina en la que ens dirà que la nostra web/blog està verificat.

En aquest moment ja tenim la web/blog registrada i verificada a Google. Ja apareixerem en les cerques i a més a Google Search Console tindrem un seguit d’eines per controlar com es comporta, com la veu Google, com està funcionant en les cerques des d’un ordinador o des d’un dispositiu mòbil, etc.

sitemap generatorUn cop verificat si tornem a la pàgina principal de Google Search Console podrem accedir al panell de control o quan ja tinguem una mica de continguts penjats hauríem de pujarel que es coneix com a Site Map. Ho podem fer des de l’enllaç: https://www.xml-sitemaps.com/ i quan el tinguem només cal copiar-lo.

Després tornem al Google Search Console, fem clic a Rastreig i a continuació en Site Map. Hem de fer clic a la dreta on diu “Afegir o provar Site Map” i aquí és on hem d’enganxar tot el códi del Site Map que hem creat i pitgem a “Enviar”.

El Site Map ajuda als robots del cercador a entendre millor com està estructurada la nostra web/blog.panell control google search console

2ª Part: Indexar els nostres posts perquè apareguin a Google ràpidament:

Si ja tenim posts antics publicats ja no hi podem fer rés però pels nous el que haurem de fer és pujar al índex de Google cada post nou que escrivim immediatament que el publiquem a la web/blog.

Això a més d’assegurar-nos la ràpida indexació ens evitarà que ens el puguin copiar i indexar abans que nosaltres de manera que ens puguin robar l’autoria a Google i llavors podria Google penalitzar-nos per contingut duplicat.

Tinguem en compte que Google valora positivament el contingut original i pe rel cercador el primer que s’indexa és sempre l’original.

Per fer-ho cal que anem de nou a Google Search Console i en el nostre Panell de Control fem clic a “Rastreig” i en menú que s’obre fer clic a “Explorar com Google” fet que farà aparèixer la url de la nostra web/blog.rastreig search console

Per indexar el nostre post hem d’introduir la url del títol del nostre article en la finestra i fer clic a “Obtenir”. Llavors s’obrirà una nova finestra on haurem de fer clic en la casella de verificació de que no som un robot, marcar “Rastrejar només aquesta url” o “Rastrejar aquesta url i els seus enllaços directes” en el cas de que hàgim inclòs enllaços que vulguem rastrejar i fer clic a “Ir”.

Entrarem en el procés de indexació i quan l’estat del processament aparegui verificat en verd, com a “Complert”, fem clic a “Enviar al índex” i veurem que ens mostrarà la “url enviada al índex” amb la data i l’hora en la que s’ha produït la indexació.

Et pot semblar complicat però no ho és i val la pena que enviem al índex de Google cada nova entrada en la web/blog just desprès de publicada.