Conferència sobre 3 casos d’èxit a la #Cecot

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEn la conferència donada al Club de Marqueting i Vendes de la Cecot he tingut el plaer de fer de conductor de l’acte de presentació de 3 exemples d’empreses d’èxit: La Maleta Roja, Hermanos Cant i Palens Barcelona, i he pogut comprovar que no en tots els casos el seu èxit ha vingut només per la seva presencia on-line, al darrera hi hem pogut constatar molta feina ben feta en l’àmbit de les relacions personals, en la seva trajectòria en el mercat tradicional i amb el fet de pensar sempre en el client abans que en el producte. Creure en ells i en el seu producte, ampliar els serveis, cercar nous reptes i nínxols de mercat, adaptar-se a les necessitats dels clients, innovar contínuament i internacionalitzar-se són alguns dels punts sobre els que han construït el seu exemple d’èxit.

Però encara podem trobar uns altres punts en comú, la planificació, una bona definició dels objectius, tenir clara quina és la seva visió, missió i valors com empresa i molt especialment la il·lusió que mantenen dins i fora de l’empresa i que transmeten en tot el que fan vers al client. Segons paraules d’un dels ponents, “quan afegim quelcom a un producte ha de ser per sumar” i seguia “ una de les nostres clau d’èxit és que procurem vendre una experiència, un sentiment, no només un producte”.la maleta roja

Ahir llegia un reportatge sobre un tatuador que ara està de moda en el canal de televisió MTV, gràcies a un programa titulat Madrid Ink, en el que s’ensenya com des d’un negoci ubicat al barri-dormitori de Móstoles ha aconseguit que personatges com Fernando Torres, Marta Sánchez o Sara Carbonero l’hagin triat a ell per fer-se el seu primer tatuatge. I com en Leo Miralles diu: “Lo que no tengo és página web ya que creo que la mejor página web es la persona. El boca a boca es mi mejor propaganda”.

Jo com a assessor de la Cecot en màrqueting on-line i social media us dic que cal hnos. Cantarribar a aquests extrems, però que en tot cas és bo que ens serveixi de reflexió per saber que no sempre ens pensem que el món virtual ens arreglarà les coses que fem malament en el món real. En el món d’internet puc assegurar-vos per la meva experiència que el 80% de les accions on-line que fracassen, no ho fan por el software que han fet servir sinó per equivocar-se en el model de negoci, en la capacitat d’inversió que haurien d’haver planificat d’entrada i especialment pel seu enfocament estratègic i de gestió.palens bcn

casos d'exit a la cecotDes de Creat360 només ens queda agraïr a la Dina Hoernëcke i a la Charo López-Pozas de la Maleta Roja, al Juan Antonio Rubio de Hnos. Cant i al Carles Oliver de Palens Barcelona que hagin vingut a la Cecot a explicar-nos com s’ho han fet per convertir-se en 3 casos d’èxit.

Adjunto una retall de premsa on explica millor cada una de les intervencions.