“Lovemarks” o, com captar el públic femení?

Cada vegada les marques s’intenten orientar més a desenvolupar la part emocional en els consumidors ja que és un dels factors bàsics per aconseguir la seva fidelització.

A més, els estudis demostren que la part emocional es un factor de decisió molt important en el món femení a l’hora d’aconseguir la vinculació amb una marca en concret, degut en part a que cerquen viure situacions (experiències, emocions, sensacions) que estiguin més enllà del propi producte o servei ofert. I això encara és molt més fort en el cas de les mares si el que se li ofereix té algun tipus de relació amb els seus fills.

Les anomenades “lovemarks” són aquelles que aconsegueixen construir algun tipus de relació emocional amb els seus clients fins al punt de que aquests les considerin part de la seva vida, aconseguint un alt grau de fidelització. Hi ha dones que compren una marca en concret quan es converteixen en mares només perquè els recorda alguna experiència positiva de la seva infantesa i desitgen traslladar aquests sentiments als seus fills.

Això ens indica que moltes vegades les persones comencen a generar les nostres preferències a la infantesa, encara que aquest productes no els triem nosaltres sinó les nostres mares. Aquest és un dels motius del perquè en campanyes publicitàries algunes marques es refereixen als records dels consumidors per intentar captar l’interès de part del seu públic.

Si en voleu saber més d’aquest concepte us recomano el llibre Lovemarks de’n Kevin Roberts.

I, us deixem amb un vídeo sobre: What is your Lovemark?

[youtube=http://youtu.be/fhE3ZoKsT3M]