La meva empresa ha d’estar a Pinterest?

Si alguna xarxa social està donant a parlar actualment aquesta és sens dubte Pinterest. Però el que més sorprèn són les grans opcions que pot oferir per els negocis on-line.

Si no teniu clar si el vostre producte s’adaptarà a la xarxa jo us recomano que ho proveu i potser tindreu una agradable sorpresa. A Pinterest qualsevol usuari pot penjar el que vulgui en un format anomenat “pin”, quelcom similar a un post-it, que podem organitzar en categories i compartir-lo amb les nostres amistats. Qualsevol pot seguir a qui vulgui i d’aquesta manera descobrir productes, fotografies, continguts, serveis, vídeos, etc.

En aquesta xarxa el més interessant és el concepte de “descobrir” coses que ens poden “interessar” i donar-les a conèixer als demés i, com que la seva interfície és absolutament gràfica, aquí les coses ens entren per ulls i són més fàcils de viralitzar.

Jo recomano a les empreses que donin a conèixer els seus productes amb imatges penjades a pinterest i no només amb fotos del producte més o menys artístiques o divertides, sinó amb persones utilitzant-los o amb petits vídeos virals que facin que els usuaris que es sentin atrets visitin desprès la nostra web. Un consell: si no sou capaços de fer atractiu el vostre producte de forma gràfica oblideu-vos de Pinterest.

Actualment està generant més tràfec al món del e-commerce que altres xarxes socials com Google+, Youtube, MySpace o Reddit. Si alguna pega li podem trobar és que aquesta xarxa només està en anglès i encara hi ha poca presència d’usuaris del nostre país, però això segur que poc a poc s’anirà solucionant. Jo us recomano que la proveu i desprès jutgeu.